Foto: SVT

Trafikförbudet nattetid kan bli förlängt

Uppdaterad
Publicerad

Det utökade förbudet mot trafik nattetid i Tingvallastaden i Karlstad kan bli förlängt. Teknik- och fastighetsförvaltningen föreslår nu att prövoperioden ska pågå till sista februari.

Sedan 2003 har det varit förbud mot motordrivna fordon i centrala Karlstad mellan midnatt och klockan 04 på helgerna, det vill natt mot lördag och natt mot söndag.

I september i år beslutade Teknik- och fastighetsnämnden om ett utökat fordonsförbud i Tingvallastaden nattetid så att förbudet skulle vara till klockan sex på morgonen istället för klockan fyra, alla dagar i veckan. Orsaken var att boende i innerstan klagat på störande musik från bilar.

Tanken var att det skulle vara under en prövoperiod fram till sista december men nu vill förvaltningen att prövotiden utökas till sista februari så att även jul- och nyårshelgerna kommer med och på onsdag ska nämnden fatta beslut i frågan.

– Vi vill få med helgerna också, för då blir utelivet lite annorlunda än vad det kanske har varit under november, säger Karlstads teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman till P4 Värmland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer