Trafikpolisen kräver mitträcke

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket måste omedelbart bygga mitträcke på den olycksdrabbade vägsträckan. Det kräver Thomas Backlund, chef för trafikpolisen i Värmland.

Kravet kommer efter den tredje frontalkollisionen på mindre än tio dagar.

– Jag befarade att nya olyckor skulle ske, men att det skulle gå såhär snabbt hoppades jag verkligen inte, säger Thomas Backlund.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Kravet att Trafikverket omgående måste sätta upp mitträcke på E18 vid Sörmon får stöd av kommunalrådet i Karlstad, Per-Samuel Nisser (M).

– Vi kommer att i dag ta kontakt med Trafikverket och kräva att akuta åtgärder genomförs som höjer säkerheten. Vi kommer också undersöka möjligheten att tidigarelägga byggstarten av den planerade motorvägssträckan, säger Per-Samuel Nisser (M).

”Önskar att Trafikverket tar ansvar”

Karlstads kommun har länge kämpat för att den olycksdrabbade sträckan mellan Björkås och Skutbergsmotet på E18 ska byggas om. Bland annat har man lånat ut drygt 400 miljoner kronor till Trafikverket för att tidigarelägga bygget.

– Vi önskar att Trafikverket tar sitt ansvar för att det olycksdrabbade vägsnittet byggs om så snart det går. Nu får inte fler människor mista sina liv på den här vägen, säger oppositionsråd Linda Larsson (S) i ett pressmeddelande.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbad vägsträcka på E18

Mer i ämnet