Foto: SVT

Trafikverket: ”Inte aktuellt med farthinder i Ambjörby”

Uppdaterad
Publicerad

Boende som slagit larm om en farlig trafikmiljö vid 62:an i Ambjörby har nu fått besked från Trafikverket att det inte planeras några säkerhetshöjande åtgärder. Myndigheten skriver att man prioriterar framkomligheten på vägen.

Linnea Uddström och hennes mamma Doris Sjöberg skrev till Trafikverket och önskade någon form av åtgärder för att få ner hastigheten på väg 62 genom Ambjörby där många kör långt över tillåtna 50 kilometer i timmen.  Gång- och cykelväg eller så kallade chikaner som tvingar trafikanter att sakta ner står på deras önskelista. Men Trafikverket tackar för synpunkterna och låter meddela att några åtgärder inte är planerade.

Framkomligheten prioriteras

De skriver vidare att framkomligheten på väg 62 prioriteras och hänvisar till att Torsby kommun är av samma åsikt:

”Trafikverket delar Torsby kommuns uppfattning om att det inte är aktuellt med farthinder (chikaner) på väg 62 i höjd med Ambjörby, då väg 62 är prioriterad för framkomlighet.”

Detta är dock ett påstående som kommunalrådet Ann-Katrin Järåsen (S) och gatuchefen Henrik Johansson i Torsby kommun helt tar avstånd från.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.