”Tror på en ökad efterfrågan av flexibla kontor”

Publicerad

Digitala verktyg i arbetet och jobb hemifrån – för många har detta inneburit att platsen de arbetar ifrån blivit mer flexibel.

På en hotellkedja i Karlstad har man skapat coworkingytor, efter att man sett att fler söker platser där de kan arbeta efter behov. 

I pandemitider har platserna nyttjats som ett alternativ till att arbeta eller studera hemifrån, berättar Lotta Kruse, hotelldirektör på Scandic Karlstad City och Scandic Winn. 

– Vi har under några år märkt att många använder exempelvis lobby-ytor för att jobba, både hotellgäster och lokala gäster. Förra året konceptualiserade vi och gjorde om vissa ytor till dedikerade arbetsplatser.

Kontorskollektiv kan komma att dyka upp på fler håll

Maria Frisk, näringspolitiskt ansvarig i Värmland för branschorganistionen Fastighetsägarna, tror att arbete hemifrån kommer efterlämna att fler vill vara flexibla – och att det kan leda till fler kontorskollektiv även på mindre orter.

– På en del platser finns lite spån om att göra om tomma butikslokaler till gemensamma kontor, för att få ett alternativ till hemarbetsplatsen men inte behöva resa långt. Det kan bli ett sätt arbeta mer ortsoberoende, utan att pendla eller flytta till storstäder. 

Hör Lotta Kruse och Maria Frisk berätta mer i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet