Foto: SVT

Trots stora event – relativt lugn helg i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Folkfest i Höljes och festival i Karlstad. Helgen har varit fylld av evenemang som gjort att polisen haft förstärkt bevakning i länet.

Nio anmälda rattfyllor, ett par misshandlar och ett personrån i Höljes är en del av de relativt få allvarligare händelser som polisen haft under helgen. Men fler anmälningar kan komma in i efterhand. Det sa polisens presskommunikatör Kenneth Johannesson under söndagen.

Rattfylla

Bland annat stoppades en man i 50-årsåldern i Sysslebäck under lördagskvällen. Mannen körde moped, utan hjälm, och blåste 0.24 promille.

Putte i Parken

– Med tanke på hur mycket folk det är där kan vi ha missat något. Det som sticker ut är personrånet, sa Kenneth Johannesson, presskommunikatör för polisregion Bergslagen.

Rånades av flera personer

Det var strax efter midnatt, natten mot lördag, som en man i 25-årsåldern blev nedslagen och rånad på campingen i Höljes.

– Enligt vad han säger i förhör var det 3-4 personer som slog ner honom, tog stryptag och drog av honom byxorna där han hade sin telefon och plånboken, säger Kenneth Johannesson.

– Det stod några tjejer bredvid och hejade på.

Mannen ska ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador, men ska ha haft ont i en höft.

Fördes till sjukhus

En man i 20-årsåldern fördes till Arvika lasarett efter att ha blivit misshandlad så illa att han tappade medvetandet.

Misshandeln ska enligt anmälan har skett på campingen i Höljes av en för honom okänd man. Enligt polisen finns ingen misstänkt i nuläget.

”Det ingår”

Polisen bedömer helgen som lugn. I samband med festivalen Putte i Parken i Karlstad omhändertogs flera personer enligt lagen om berusade personer.

– Så fort det är festival är det många som dricker och knarkar. Det är nästan så att man kan säga att det ingår, säger Kenneth Johannesson.

Polisens sammanfattning av helgen i samband med Rallycross-VM i Höljes:

17 LOB (lagen om omhändertagande av berusad person)

1 personrån

9 rattfylleri

4 olovliga körningar

2 ringa narkotikabrott

2 sexuellt ofredande

Totalt gjordes 69 händelserapporter i Torsby kommun.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken

Mer i ämnet