Foto: TT

Misstänka omhäktades för Hells Angels-mordet

Uppdaterad
Publicerad

De båda män som misstänks för mordet på en 48-årig HA-medlem i Karlstad omhäktades under onsdagen.

En av de misstänkta accepterar att häktningstiden förlängs. Den andre misstänkte, en fullvärdig medlem i Hells Angels, motsatte sig åklagarens begäran och därför hölls en häktningsförhandling i Värmlands tingsrätt i eftermiddag.

– Det är fortfarande den högre graden av misstanke, på sannolika skäl, som de är misstänkta för mord, säger åklagaren Stefan Wessberg till SVT.

Kan få svar efter trettonhelgen

Det var i slutet av november som den döde mannen hittades i anslutning till Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad.

– Vi går i väntans tider. Vi väntar på DNA-analysen och obduktionsresultatet. Enligt Nationellt forensiskt centrum kan vi få en del svar efter trettonhelgen. Då kanske vi kan få en uppfattning om bevisläget, säger Stefan Wessberg.

Trots att den här mordutredningen har förtur har resultaten från NFC dröjt.

Tingsrätten har även på åklagarens begäran beslutat om kvarstad på två motorcyklar tillhörande de båda misstänkta männen. Detta för att säkra ett eventuellt skadestånd till 48-åringens anhöriga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.