Polisen misstänker att någon anlagt brand vid båda bränder som inträffat. Foto: SVT/Polisen

Två misstänkt anlagda bränder på ett dygn

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen brann det i en förskola i Kil och på tisdagsförmiddagen brann det i butikslokaler i Arvika. Under ett dygn har två misstänkt anlagda bränder inträffat i länet.

Branden i Arvika utreds som mordbrand och branden i Kil utreds som skadegörelse genom brand. Vid både tillfällena misstänker polisen att någon anlagt.

– Det är bekymmersamt när vi har tecken som tyder på att det är anlagt, eller inget som tyder att det är på något annat. I båda fallen har vi ingen annan förklaring just nu än att det är anlagt.  I båda fallen pratar vi om uppsåtsbrott, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Polisen utesluter inte att de båda bränderna har ett samband.

– Det vet vi inte med bestämdhet. Men det är självklart att man tittar på eventuella samband. Om det finns några omständigheter som gör att det finns anledning att tro att de har med varandra att göra.

Polisen vädjar om vittnesuppgifter

Nu eftersöker polisen vittnesuppgifter från någon som kan ha gjort iakttagelser från någon av händelserna.

– Om det finns någon person som tror sig ha gjort iakttagelser på plats är vi naturligtvis angelägna om att få de uppgifterna. Eller om man har någon annan uppgift som kan hjälpa oss i utredningen.

Trots branden på förskolan i Kil kunde den hålla öppet som vanligt igen under tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.