Foto: SVT

Tveksamheter kring brottsrubricering

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Ulf Karlssons ombud presenterat sina invändningar mot brottsrubriceringen sköts förhandlingarna upp i drygt en timme.

Knappt tjugo minuter efter att dagens rättegång, förtalsmålet Zlatan Ibrahimovic mot Ulf Karlsson, presenterade Ulf Karlssons ombud invändningar mot brottsrubriceringen.

Läs mer: Livesändningen från rättegången

Karlssons utspel om dopning

De menade att detta borde vara ett tryckfrihetsmål, och inte ett brottsmål. Rätten diskuterade om förhandlingen överhuvudtaget gick att fortsätta, och dryga tjugo minuter efter att förhandlingarna börjat begärde rätten paus.

Zlatan Ibrahimovics ombud menade att detta var en invändning som borde kommit mycket tidigare.

– Talar man med en journalist, talar man med en journalist. Det spelar ingen roll om andra hör, sa Ulf Karlssons ombud Johan Eriksson.

Han menade att målet absolut ska tas under tryckfrihetsförordningen.

– Vi har gjort en invändning mot en del i det här målet. Man kan inte göra sig skyldig till förtal i en intervjusituation, säger Karlssons ombud Johan Eriksson till SVT nu i pausen.

Efter en dryg timme kom rätten fram till att Ulf Karlssons krav på att brottsrubriceringen skulle ändras ogillades, och förhandlingarna kunde fortsätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlssons utspel om dopning

Mer i ämnet