Joakim Ljunggren tvingades bryta Novemberkåsan. Foto: SVT

Tvingades bryta Novemberkåsan

Inför årets klassiska endurotävling Novemberkåsan i Enköping var Karlskogaföraren Joakim Ljunggren supertaggad. Men det gick inte riktigt som han tänkt sig.

Joakim Ljunggren siktade på sin sjätte raka seger och sin nionde seger totalt i Novemberkåsan, som innebär 35 mils körning i lera, vatten och mörker.

Men först kördes han om av 22-årige Albin Elowson och sedan tvingades han bryta på grund av ett elektronikfel, uppger Nerikes Allehanda.
– Allt gick enligt plan. Jag gjorde inga missar, men jag körde kanske lite för lugnt jämfört med Albins tempo. Men jag var helt fräsch och pigg, hade ingen svett i brillorna eller sådana grejer som det kan bli när man pushar för hårt. Det var lugn puls och kändes bra. Skit att det blev så här då, säger Joakim Ljunggren till Nerikes Allehanda.
Vinnare i årets Novemberkåsa blev istället Albin Elowson från FMCK Skövde.

Klubbkamraten Anton Nord knep andraplatsen och tredjeplatsen togs av Kevin Olsson från AMF Södertälje.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer