Uddeholm i Hagfors har kunnat dra ner på permitteringsgraden hos de anställda, till vd:n Johan Wiigs glädje. Foto: SVT/Camilla Gustafsson

Uddeholm drar ned på permitteringarna

Publicerad

I augusti tvingades ståltillverkaren Uddeholm i Hagfors att kortidspermittera stora delar av sin personal efter en tung vår och sommar, men nu spår man ljusare tider.

Som mest var drygt 580 av företagets omkring 830 anställda permitterade en del av sin arbetstid. Företaget som tillverkar stål till bland annat bilindustrin hade det tungt när kunderna som de levererade stängdes ned. I takt med att bilindustrin började komma igång igen har det förbättrat situationen för företaget.

– Vi har analyserat det läge vi har och kontinuerligt anpassat perminteiringsläget efter det. Nu är vi nere med cirka 340 medarbetare som är permitterade i någon grad, säger Johan Wiik, vd Uddeholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.