Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett dubbelspår mellan Karlstad och Kil är inte bara en viktig satsning ur ett lokalt perspektiv utan även ur ett nationellt perspektiv, menar Ulf Kristersson (M). Foto: SVT

Ulf Kristersson (M) vill satsa på värmländsk tågtrafik

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Under måndagen besökte Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) tågstationen i Karlstad. Moderaterna vill se en satsning på sträckan Karlstad – Kil genom att bygga dubbelspår.

– Det är en del av en större fråga mellan Sverige och Norge, säger Ulf Kristersson.

Partiledaren vill se satsningar på dubbelspår snarare än att satsa på höghastighetståg. Han menar att sträckan mellan Oslo och Stockholm är en av Sveriges mest trafikerade flyglinjer och bör gå via räls istället. På grund av det blir dubbla spår på sträckan mellan Karlstad och Kil avgörande för tågtrafiken.

Hur lång tid förväntas detta ta?

– Jag kan inte säga exakt hur lång tid det tar, men jag är mån om att vi ska ha spaden i backen under kommande mandatperiod, säger Ulf Kristersson.

Under måndagen kom även en ny mätning från SVT och Novus som visade att Sverigedemokraterna är mer än fyra procentenheter större än Moderaterna.

De nya siffrorna är ingenting som oroar partiledaren och han menade att det resultatet som spelar roll är under valdagen.

– Om jag skulle bli glad för varje bra mätning och ledsen för varje dålig mätning då skulle mitt humör åka upp och ned, säger han.

Hör mer från Ulf Kristersson om tågsatsningen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Valet 2022 Värmland

Mer i ämnet