Mats Jansson, Sunne kommuns säkerhetssamordnare, berättar om var det varit mest trängsel i Sunne sen svenskarna fått sportlovsledigt. Foto: SVT

Uppmaning till Sunneborna: Håll er borta från sportlovsturisterna

Uppdaterad
Publicerad

Nu uppmanas de boende i Sunne att hålla sig borta från platser där sportlovsturister skapar trängsel mellan klockan 12 och 15 på stugbytardagarna torsdag, lördag och söndag.

– Värst trängsel är det på de restauranger, matserveringar och tankställen som ligger ut med med E45:an, men även inne i centrum i våra matbutiker, säger kommunens säkerhetssamordnare, Mats Jansson.

Sunne ligger bra till för många sportlovsfirare på väg upp till fjällen. Här kan man handla, äta en bit mat och fylla tanken. Och det är det många som gör, menar Mats Jansson.

– De verkar ta semester när de lämnar sina normala boställen, när de tar semester tar de semester även från corona, tyvärr.

Coronaviruset i Värmland

Hittills har Sunne kommun haft en relativt låg grad av smittspridning. Ännu har man inte sett några effekter av sportlovsträngseln.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet