Foto: SVT

Så tycker ni om bärgningen av restaurang Båten

Uppdaterad
Publicerad

Den sjunkna restaurangen Båten har kommit att bli en riktig snackis i Värmland. Flera hundra har haft åsikter om hur båten bäst kan bärgas. Andra har haft åsikter om att Karlstad kommun tog på sig ansvaret att bärga Båten. Ni delade mer er av era tankar och åsikter i vår chatt!

SVT rapporterade · Så tycker ni om bärgningen av restaurang Båten

Stort tack för era åsikter! Nu stänger vi den här chatten. Fortsätt följ vår bevakning om Båten, på svt.se/varmland eller i vår app: SVT Nyheter --> lokalt --> Värmland
08.12
God morgon! Är det rätt eller fel att kommunen tagit på sig att bärga Båten? Hur genomförs en båtbärning bäst? Välkommen att delta i vår chatt om den förlista restaurangen.
08.26
Bärgning av båten bör täckas av försäkringsbolaget, inte av kommunen. Har man inte tecknat försäkring så bör ansvarig för båten själv stå för kostnaden, för varför ska alla andra kommunens invånare stå för kostnaden? Hade kommunen gått in och gjort samma för mig som privatperson? Allas lika RÄTTIGHETER. Gäller även i detta fall.
08.31
Naturligtvis ska ägaren av båten stå för kostnaden, kommunen ska vara rädd om sina pengar så den räcker till att serva kommuninnevånarna.
Hur kunde den sjunka man kanske skulle tillsätta en haveriutredning?
08.33
Jag har tyvärr inget tips hur.bärgningen ska gå till, däremot kan jag tipsa om att Uppsala kommun har ett liknande problem. Som kommuninnevånare är jag lite orolig att det blir vi som får står för notan.
Enligt vad vi kan se har vår kommun för avsikt att vitesförelägga ägaren med 1/2 miljon kr om båten inte forslas bort senast i maj.
Ni kanske kan ha nytta av varandra!?
08.41
Ett stort skämt är vad ja tror. Att anlita ett rivningsbolag Varit bättre om dom demonterar den på plats
08.45
Naturligtvis är det ägaren som ska stå för kostnaden. Kommunen bör dessutom sätta ett senast datum för bärgning med ett vitesbelopp om det överskrids.
08.53
Börja montera ner båten på plats bit för bit ner till skrovet bott, att hålla på och lyfta och ha sig är inte lönt, sen är det bara att starta pumparna och täppa igen läcka utifrån tills den flyter och bärga bort det ner för älven
08.58
Har denna skräphög så stort nyhetsvärde,att det
är befogat,att ha den med i tidningar och tv varje
dag? Personligen tycker jag man kan ta den i grip-
klon på en grävmaskin, och åka till återvinnings-
stationen.
09.53
Hade kommun full koll på "Båtens" skick? Är den kanske fylld med ballast som väger 10-tals ton har den flyttats på sig, jag är rätt säker på att den inte kommer att kunna bogseras ut utan hjälp av en flytdocka

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Restaurang Båten

Mer i ämnet