Madeline Ward, centerchef för Töcksfors shoppningcenter, berättar om planerna inför den troliga gränsöppningen. Foto: SVT och Björn Larsson Rosvall/TT

Väktare tas in inför förväntade gränsöppningen

Uppdaterad
Publicerad

Det råder spänd förväntan i Värmland inför dagens norska besked om gränsen. Om den öppnas mot Värmland, som mycket tyder på, står shoppingcentret i Töcksfors redo att möta shoppingsugna norrmän.

Bland annat tas väktare och värdar in för att se till att avståndet hålls.

Allt tyder på att den norska gränsen öppnar mot Värmland inom kort. Beskedet väntas på en presskonferens klockan 14 under fredagen. Det eftersom de värmländska smittsiffrorna har haft 20 eller färre smittade per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

För gränshandeln i länet skulle ett besked om att öppna gränsen vara mycket betydelsefullt – och förberedelserna är i full gång.

Madeleine Ward, centerchef för Töcksfors shoppingcenter, berättar mer om förväntningarna och åtgärderna som genomförs inför den eventuella gränsöppningen i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet