Foto: TT

Våldtäktsmisstänkte fotbollsspelaren släppt i väntan på dom

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländske fotbollsspelare som har åtalats misstänkt för våldtäkt släpptes på fri fot efter rättegången som hölls under onsdagen. Tingsrätten meddelade att mannen skulle försättas på fri fot eftersom sannolika skäl inte längre föreligger för misstankarna om våldtäkt.

– Det tolkar jag som att han inte kommer att dömas för våldtäkt, men att han fortfarande kan dömas för oaktsam våldtäkt, säger åklagare Niclas Wargren efter rättegången.

Åklagaren yrkade på att mannen i första hand skulle dömas till lite mer än två års fängelse för våldtäkt, och i andra hand minst åtta månaders fängelse för oaktsam våldtäkt. Efter att rättegången avslutades kvarstår alltså bara det senare alternativet.

Mannen har hela tiden nekat till brott.

Det var i mitten på juli som mannen häktades efter att han polisanmälts av en kvinna, som uppgett att han ska ha våldtagit henne. Våldtäkten ska ha skett i mannens  hem i centrala Karlstad. 

Dom i målet faller om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.