Vandringsled i trolsk skog

Uppdaterad
Publicerad

Det är en del av den tänkta Värmlandsleden, och just den här delen bjuder bland annat på trolsk gammelskog. Där finns också sju av landets åtta hackspettsarter och en rad rödlistade arter i både djur och natur.

Sundsbergsleden är en sex kilometer lång naturstig som märkts upp vid spårcentralen strax utanför Sunne. Sedan tidigare finns där några löpspår av olika längd. Men just vandring i orörd natur blir alltmer efterfrågat.

 -Det ska inte vara alltför tillrättalagt, då får man inte den rätta naturkänslan, säger Marita Persson, projektledare för arbetet med vandringsleder i Sunne.

Vandringsleden är inte handikappanpassad, och den har en del krävande partier. Men den är väl uppmärkt och det är det främsta kravet från dem som vill vandra.

-Många känner idag en oro för att gå vilse när de ger sig ut i skogen, konstaterar Marita Persson. Därför är leden noga uppmärkt så att man alltid kan se nästa markering.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer