Nils Andersson, Linus Östlund och Isak Reiersen debuterar i det eldrivna rallycrossmästerskapet i Höljes. Foto: Nils Andersson/SVT/Jan Kåre Rafoss

Värmländsk kamp i framtidens rallycrossbilar

Uppdaterad
Publicerad

Motorsportens framtid är elektrisk – och delvis är den redan här.

I Höljes kör tre värmlänningar i den nya VM-klassen RX2e där förbränningsmotorer är ett minne blott.

– Det är extremt roligt att köra de här bilarna, säger hemmahoppet Linus Östlund.

Från och med nästa år ska tungviktsklassen i rallycross-VM, Supercar, köras med elbilar. Men redan i år har instegsklassen, som tidigare hette Supercar lites, blivit elektrifierad och fått namnet RX2e.

I Höljes kommer värmlänningarna Linus Östlund, Nils Andersson och Isak Reiersen att debutera i tävlingssammanhang i klassen och för Reiersen blir det första tävlingen över huvud taget i en litesbil.

I videon berättar Linus Östlund om de nya bilarna och hur han ser på den värmländska fajten i klassen.

Tio bilar i startfältet

Klassen har samlat tio startande och förutom värmlänningarna är Isak Sjökvist från Alunda med och kör liksom Fraser McConnell från Jamaica som nu representerar Sverige. Den första VM-tävlingen i Barcelona vanns av belgaren Guillaume De Ridder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.