Victoria Bruun prisades under fredagkvällen Foto: Jerker Andersson

Värmländsk vårdchef prisas

Publicerad

Vårdförbundet delade under fredagen ut priset ”Årets vårdchef” för första gången, då prisades Victoria Bruun från Centralsjukhuset i Karlstad.

– Det känns fantastiskt och går inte riktigt att förstå, säger Victoria Bruun i ett pressmeddelande.

Victoria Bruun är chef på avdelning 46 på Centralsjukhuset, avdelningen är en del av den allmänpsykiatriska slutenvården. Vårdförbundet skriver att hon får priset för ”sitt personcentrerade ledarskap, där såväl patient som personal gagnas av resultatet: en höjd vårdkvalitet”.

– Vi arbetar för ett paradigmskifte där våra yrkesgrupper tar ett allt större ansvar för vårdens ledarskap bortom de gamla hierarkierna, säger Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro enligt ett pressmeddelande och fortsätter.

– Juryn har utsett Victoria Bruun till årets vårdchef 2017 för att hon är en orädd person som vet vad hon vill. Hon stimuleras  av utmaningar som fått andra att backa.

Belönas med 50.000 kronor

Priset består, förutom äran, i 50.000 kronor. Priset delades ut på Vårdgalan under fredagen.

– Det är jätteroligt förstås, även om det aldrig varit min ambition att bli uppmärksammad så här. Jag vill bara bidra till att vi gör ett bra jobb på avdelningen, säger Victoria Bruun i ett pressmeddelande där hon också tackar sina medarbetare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.