Hör Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland, berätta om hur mångfald i företagsstyrelser kan påverka värmländska företag. Foto: SVT

Vart tionde Värmlandsföretag har styrelseledamot med utländsk bakgrund

Uppdaterad
Publicerad

Ungefär vart tionde företag i Värmland har en eller flera ledamöter med utländsk bakgrund, det visar en ny kartläggning som Almi företagspartner har gjort. 

I undersökningen tittade Almi företagspartner på 127 värmländska företag som har antingen minst fem anställda eller fem miljoner i omsättning. Undersökningen visade att elva procent av företagen har minst en styrelseledamot som antingen är utrikesfödd eller har föräldrar som är det. Sex procent av företagen hade en vd med utländsk bakgrund.

– Det här är viktig statistik som vi tidigare saknat. Vi vet att ju mer strategiskt ett företag arbetar, desto större möjligheter att det utvecklas, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland, i ett pressmeddelande.

Hör henne berätta om hur mångfald i företagsstyrelser kan påverka värmländska företag i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.