Pauline Grindvall, ägare och vd för näthandeln “My perfekt day”, är en av de kvinnor som utbildas i styrelsearbete av Almi. Foto: SVT

Inte ens en av fem är kvinna i de värmländska styrelserna

Uppdaterad
Publicerad

Det går trögt att få in fler kvinnor i de värmländska bolagsstyrelserna. Det visar en ny undersökning från Almi. Den totala andelen kvinnor bland de värmländska styrelseledamöterna är färre än en på fem, 17 procent. Det är en fördelning som sett likadan ut de tre senaste åren.

-Det är för trögrörligt i befintliga styrelser. Sen borde fler företag inse att man har nytta av styrelser och rekrytera fler ledamöter, säger Anna Lundmark Lundbergh, vd Almi Värmland.

Idag avslutade tio kvinnor en styrelseutbildning hos Almi. Utbildningen har hållit på ett år och  Anna Lundmark Lundbergh hoppas att den ska hjälpa till att skynda på jämställdhetsarbetet i styrelserna.

”Fått bra teoretisk grund”

En av de som idag avslutat utbildningen är Pauline Grindvall. Hon är ägare och vd för näthandeln “My perfekt day” som säljer dekorationer till fester och kalas. Hon tror att utbildningen kommer att betyda mycket för hennes utveckling:

-Dels har man fått en bra teoretisk grund varvat med många goda praktiska exempel från verkligheten. Och så man fått möjlighet att bredda sitt nätverk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer