Foto: Karlstads kommun

Vattenläcka stänger genomfartsled

Publicerad

I samband med ett VA-arbete på Hamngatan i Karlstad gick en vattenventil sönder och orsakade en vattenläcka i korsningen Hamngatan – Fredsgatan. För att laga läckan stängs Hamngatan av helt från klockan 18.00 på tisdagskvällen.

Det var natt till tisdag som läckan uppstod och det ledde till att vatten forsade fram på vägbanan.  I ett pressmeddeland euppger dock Karlstads kommun att situationen är under kontroll men att Hamngatan behöver stängas av under reparationsarbetet.

Läckan kommer börja lagas vid 18.00 på tisdagskvällen. Arbetet beräknas pågå fram till onsdag morgon. Trafiken leds då om via Järnvägsgatan och Pilgrensgatan och kommunen uppmanar trafikanterna att följa skyltningen i området.

I östlig riktning, trafik som kommer från Karl den IX, är båda körfälten öppna. Det gå dock inte att svänga vänster in på Fredsgatan. Framkomligheten kommer även att vara begränsad under dagen då en del förarbete kommer att göras vid läckan.

Vattnet stängs av

Under tisdagskvällen kommer vattnet att stängas av för att ventilen ska kunna lagas. Det innebär att några fastigheter i området runt läckan blir utan vatten en tid.

Busstrafiken påverkas också. Värmlandstrafik kommer inte kunna stanna på hållplatserna Drottninggatan och Centralstationen och hänvisar resenärerna till Karlstads busstation. Mer information om det finns på på Karlstadsbuss och Värmlandstrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.