Följ med i vår nyhetsrapportering under veckan som har gått. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Frysboxfallet, viltkameror och skidkonkurs

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Under tisdagen och onsdagen pågick rättegången i det så kallade frysfallet. Vi pratade med åklagare Linda Karlsson och försvarsadvokaten Stefan Liliebäck efter deras slutpläderingar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagaren yrkar på minst fyra år i fängelse medan försvaret anser att brottet är preskriberat. Se det senaste från frysboxfallet i videon ovan. Foto: SVT

• Kameraövervakning blir allt vanligare på flera håll i samhället. Det gäller även i skogen där antalet viltkameror ökar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fler och fler viltkameror sätts upp i de svenska skogarna. Enligt Svenska jägareförbundet kan det finnas upp mot 200 000 kameror utplacerade. Se djuren som fångats på bild i klippet. Foto: SVT/länsstyrelsens viltkamera

• På måndagen lämnade Sunne ski and bike in sin konkursansökan till Värmlands tingsrätt. Sunne bike park stängde med omedelbar verkan på måndagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ägaren Håkan Eriksson berätta om varför Sunne ski and bike nu försätts i konkurs. Foto: Johan Forssblad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.