Nya ordföranden Anders Halvarsson och Karlstadpartiet blickar framåt. Foto: Karlstadpartiet Livskvalitet

Karlstadpartiet Livskvalitet har valt ny ordförande och styrelse

Uppdaterad
Publicerad

Efter interna konflikter och flera avhopp höll Karlstadpartiet Livskvalitet under lördagen extra årsmöte.
– Vi har valt en ny styrelse. Och även kommit fram till att vi ska hålla åsikter om personer nere och istället fokusera framåt på valet, säger den nyvalde ordföranden Anders Halvarsson.

Partiet Karlstadpartiet Livskvalitet bildades i våras och deras grundfråga är att stoppa Muminetableringen på Skutberget i Karlstad. Men interna stridigheter har skakat om partiet.

Under lördagen hölls därför ett extra årsmöte och 58 medlemmar kom till mötet som varade i drygt tre timmar.

Ny styrelse vald

Under mötet kom det fram att stadgarna för partiet är alldeles för otydliga, det kom även fram att en hel del information har saknats från styrelsen.

– Ja, det här tar vi till oss och ska bättra oss på. Vi måste även göra stadgarna tydligare. Som när vi nu skulle kalla till extra årsmöte så stod det inget om det utan vi fick kolla hur vi kunde göra enligt praxis, säger Anders Halvarsson.

Fem personer valdes in i styrelsen för att ersätta de som tidigare hoppat av. Invalda blev ledamöterna Torsten Jarnstam, Jörgen Lenz, Sofia Mörtel och Gudridur Olasdottir samt Anders Halvarsson som blev den ny ordföranden. Vilka roller ledamöterna får var inte klarlagt då SVT Värmland pratade med Halvarsson.

Kvar i styrelsen sedan tidigare är Pia Särnehed och Magnus Berglund.

Starkare än någonsin

Efter den turbulens som varit är Peter Sörensen, talesperson för partiet, mycket nöjd med det möte som hölls under lördagen.

– Vi står starkare nu än vi gjorde tidigare, säger han.

Något som även den nye ordföranden håller med om:

– Internt har det varit åsikter och insikter om vad som hänt och inte hänt, men det upplever jag som att vi gått vidare ifrån, säger Anders Halvarsson.

Men hur är känslan nu efter det extra inkallade årsmötet i partiet?

– Känslan är att vi har hopp om att vi ska nå de 15 procent som nämndes i er opinionsundersökning, säger Anders Halvarsson.

Det var i juni som SVT Värmland i samarbete med NWT gjorde en undersökning om Muminetableringen på Skutberget, där fick även tusen Karlstadbor svara bland annat på vilket parti de skulle rösta på om det vore val idag och det är de siffrorna som Halvarsson hänvisar till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer