Foto: Karlstad kommun

”Vi vill inte att någon ska skada sig”

Publicerad

Personer har setts hoppa från den höga kranen i yttre hamn i Karlstad. Nu varnar kommunen för leken som kan vara förenad med livsfara.

– Vi vill inte att någon ska skada sig och kommer att vidta vissa åtgärder och informera om riskerna, säger Björn Johansson, säkerhetssamordnare och hamnkapten i Karlstads kommun.

Återigen går Karlstad kommun ut med uppmaning om att man inte får bada inom hamnområdet, i början av juni varnade kommunen för att man inte fick bada i inre hamn och Pråmkanalen.

Nu uppmanar kommunen att man inte får bada i hela hamnområdet, varken i inre eller yttre hamn.

I ett pressmeddelande berättar kommunen att man fått in uppgifter om att personer badat och hoppat från den stora blå kranen som står på Värmlandskajen i yttre hamn. Kranen är gammal och hög och att leka och bada i hamnområdet kan vara farligt.

Förbjudet att bada

Att bada i hamnområdet är förbjudet, man får varken bada i inre eller yttre hamn. Kommunen hoppas nu att allmänheten ska respektera uppmaningen och välja andra ställen att svalka sig på i sommarvärmen.

– Vi vill vara tydliga med att det kan vara förenat med livsfara att klättra i kranen och att det är förbjudet att bada i hamnområdet, säger Björn Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.