En kvinna misstänks för försök till grov utpressning. Foto: TT

Ville ha pengar – hotade med Hells Angels

Publicerad

I dag hölls rättegången mot en 54-årig kvinna som misstänks för försök till grov utpressning. Kvinnan ska enligt åklagaren ha försökt få en värmländsk företagsledare att överlämna 300 000 kronor genom att skicka hotfulla sms.

Innebörden i hotelserna var, enligt åtalet, att företagsledaren med familj skulle dödas eller skadas av Hells Angels om pengarna inte överlämnades. Det hela ska ha inträffat i april 2017.

– Målet har gått ut på att ta reda på om det är den åtalade kvinnan som har skickat sms:en eller inte. Hon nekar till det, men jag menar att det finns teknisk bevisning som tyder på att hon har gjort det, säger Niclas Wargren, åklagare.

Åklagaren yrkade på fängelse i ett år och tre månader.

– Det beslutet är utifrån en Hovrättsdom från Skåne/Blekinge som kom för några veckor sedan i ett liknande mål, säger Niclas Wargren.

Domen väntas komma om två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.