Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vindkraftföretaget backar i sina planer på en vindkraftpark på Röknölen i Höljes efter protester och politiskt motstånd. Vd Gustav Nordström berättar hur projektet påverkas. Foto: SVT

Vindkraftbolaget backar om planerna på Röknölen: Vi känner av motståndet

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på vindkraftparken vid Höljes i Torsby kommun har ändrats. Det meddelar vd:n för vindkraftföretaget Fred Olsen Renewables AB, som under måndagen var på plats och träffade kommunstyrelsen och representanter från de som drivit protester mot projektet.

Vindkraftplanerna i Höljes har minst sagt varit i blåsväder. Det har förekommit protester från traktens invånare och i förra veckan gick Socialdemokraterna i Torsby ut med att de säger nej till en vindkraftpark på Röknölen. I och med det skapades också en politisk majoritet för att stoppa projektet.

Många utmaningar

Gustav Nordström som är vd för Fred Olsen Renewables AB, säger till SVT Nyheter Värmland att det finns många utmaningar med att bygga vindkraft i glesbygden – en av dem är motståndet från boenden i områdena.

– Men vi håller på med det här för att vi ser och tror på den energiomställning som kommer, kopplat till bland annat klimatet och att samhället har stort behov av förnyelsebar el.

Nu backar vindkraftföretaget i sina planer på  57 vindkraftverk på Röknölen vid Höljes. Vd Gustav Nordström berättar mer om hur projektet påverkas i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strid om vindkraft i Värmland

Mer i ämnet