Det var inne på köpcentret i Charlotteneberg som en man ska ha visat sitt kön på en bild för minderåriga flickor. Foto: SVT/TT

Visade bilder på sin penis i köpcentrum

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern greps under torsdagseftermiddagen efter att han ska visat bilder på sitt könsorgan för minderåriga flickor inne i Charlottenbergs köpcenter.

– De utsatta är flickor i tio-, elvaårsåldern, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Det var strax efter lunch som en väktare på köpcentret i Charlottenberg uppmärksammades på att en man i 50-årsåldern visat bilder på sin penis för småflickor som befann sig i köpcentret. Väktaren larmade polis och vägledde polisen så att mannen kunde gripas en dryg timme senare.

– Väktarens agerande måste berömmas. Han agerade på ett sådant sätt att vi inte hade några problem med att identifiera gärningsmannen, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Exakt hur många flickor som utsatts för mannens uppvisning av sitt könsorgan vet inte polisen i nuläget.

– Så vitt vi vet handlar det om två flickor i tio-, elvaårsåldern. Men vi har bara fått kontakt med en av dem ännu, säger Tommy Lindh.

Fotograferade penisen

Den gripne mannen misstänks nu för sedlighetsbrott. Brottsrubriceringen är ännu inte klar men sannolikt handlar det om sexuellt ofredande.

– Hans tillvägagångssätt är ju något udda. Han har alltså fotograferat sin penis och sedan visat bilden för flickorna, säger Tommy Lindh som är nöjd med att mannen kunde gripas.

– Det är bra att vi får tag i den här personen. Det här är ju ett beteende som tenderar att eskalera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.