Grovt förtal. Så står det i stämningsansökan mot Ulf Karlsson. Foto: TT/Skärmdump från stämningsansökan

Zlatanmålet – dom i januari

Uppdaterad
Publicerad

Efter över en timme längre än planerat avslutas dagens förhandlingar i målet Zlatan Ibrahimovic mot Ulf Karlsson. Först i januari kommer domen att kunna förmedlas.

Dagens förhandlingar i den stämning mot förre landslagstränaren i friidrott Ulf Karlsson blev en långkörare. Nästan en och en halv timme efter det att förhandlingarna skulle ha avslutats kom beskedet, den nionde januari 2017, klockan 11:00, meddelas domen.

Förhandlingarna började med att Ulf Karlssons ombud ville ändra brottsrubriceringen från ett åtalsbrott till ett tryckfrihetsbrott.

Karlssons utspel om dopning

Efter flera överläggningar rätten emellan valde man att fortsätta förhandlingen med rubriceringen förtalsbrott, men lämnade det öppet för att den andra rubriceringen kan lyftas i ett senare skede.

Zlatans advokat frågade under förhandlingarna Ulf Karlsson om han förstod att det kunde uppfattas som om han pekade ut Zlatan som dopad.

– Nej, det kan jag inte förstå, då får man ha långtgående fantasi. Jag har personligen bett Zlatan om ursäkt eftersom det stod i tidningen att jag har anklagat honom, säger Ulf Karlsson.

Läs mer: Se hela liveflödet från förhandlingarna

Zlatans ombud menade att Ulf Karlsson måste förstått att hans uttalande skulle få stor spridning.

– Ulf Karlssons bakgrund inom svensk idrott ger tyngd till uttalandet. Det är oerhört nedvärderande för en idrottsman att förknippas med dopning, säger Zlatans ombud advokat Nils Petersen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlssons utspel om dopning

Mer i ämnet