Rättsprocessen mellan Ibrahimovic och Karlsson kan nu börja. Foto: TT Nyhetbyrå

Zlatanrättegång: Hoppas video friar

Uppdaterad
Publicerad

Den 19 december ska det avgöras i en rättegång i Karlstad om det var förtal när den förre förbundskaptenen i friidrott, Ulf Karlsson, sade att han trodde att Zlatan Ibrahimovic dopat sig när fotbollsstjärnan gick upp mycket i vikt på kort tid.

Karlsson säger till Expressen att ”han bara vill få det överstökat”.

Hans advokat Johan Eriksson hoppas att videoinspelningen av paneldebatten, anordnad av Värmlands idrottshistoriska sällskap, ska fria Karlsson.

Karlssons utspel om dopning

– För en gångs skull vet alla vad som har sagts, för det finns inspelat på film. Och vår inställning är att det som sägs där inte är förtal, säger Eriksson, som inte i detalj vill säga vad som han anser inte är förtal.

– Man bör se allt i ljuset av vad det var. Det var en förening som hade ett möte där man pratade om olika saker. Det fick ju oanade och tråkiga konsekvenser och det var verkligen inte min klients mening att peka ut Zlatan som dopad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlssons utspel om dopning

Mer i ämnet