Så här kan den misstänkta kvinnan ha sett hur för 13 år sedan. Foto: Polisen/SVT

13 år efter mordet – 30 nya kvinnor ska topsas

Uppdaterad
Publicerad

I början av oktober gick polisen ut med en ny fantombild i jakten på en misstänkt mördare i ett 13 år gammalt fall. Nu har polisen fått in mängder av tips och fler kvinnor ska nu topsas.

För 13 år sedan mördades en kvinna vid stängningsdags i en tygaffären Stuvkällaren som låg i centrala Göteborg. För att få fatt i mördaren släppte polisen en ny fantombild av den misstänkta mördaren. Nu rapporterar GT att tips från allmänheten har lett till att flera kvinnor ska topsas. 

– Vi har fått in 150 tips sedan vi gick ut med fantombilden och ett antal av dem är klart intressanta. Vi börjar topsa utifrån tipsen under denna vecka, berättar kriminalkommissarie Peter Thylén, för tidningen.

Enligt honom kommer polisen att topsa 30 till 50 kvinnor som är helt nya i utredningen.

Den nya fantombilden kommer från utredningssektionen Kalla Fall i region Väst, som genom ny teknik gjort bilden med hjälp av DNA från mordplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.