Så här kan kvinnan ha sett hur för 13 år sedan. Foto: Polisen/SVT

Polisen går ut med ny fantombild – 13 år efter mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den 13 oktober för 13 år sedan mördades en kvinna på sin arbetsplats. Dådet utfördes vid stängningsdags i butiken Stuvkällaren som låg i centrala Göteborg.

Nu går polisen ut med en ny fantombild av gärningspersonen i jakten på den misstänka mördaren.

Det var en höstkväll i oktober för 13 år sedan som en kvinna blev brutalt mördad på sin arbetsplats i en butik i centrala Göteborg. Brottet utfördes vid kvinnans arbetsplats, vid stängningsdags.

Sedan dess har polisen lagt ner stort arbete på att försöka lösa mordet.

Enligt ett pressmeddelande från polisen är gärningspersonen en kvinna, vilket man kunnat konstatera utifrån DNA-spår från brottsplatsen.

Med hjälp av det amerikanska företaget Parabon Snapshot har nu polisens Kalla Fallgrupp tagit fram en genetisk profil och bild från gärningspersonens DNA.

Två fantombilder

Nu går polisen ut med två fantombilder i jakten på den misstänkta mördaren. En av bilderna visar hur kvinnan kan ha sett ut den 13 oktober 2005 och den andra visar hur kvinnan kan se ut i dag.

Den metod som har använts för att skapa bilden handlar om sannolikheter och får inte uppfattas som ett foto av gärningspersonen”, skriver polisen.

Polisen gör bedömningen att det inte finns något att förlora på att gå ut med profilen, på grund av bevisläget i utredningen.

Ett stort antal kvinnor har topsats i ärendet, men ännu finns ingen träff.

”Polisen önskar nu komma i kontakt med de personer som kan ha information att lämna om mordet och gärningspersonen”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.