Så här kan kvinnan ha sett hur för 13 år sedan. Foto: Polisen/SVT

Hundra tips har kommit in efter fantombild

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Göteborg har fått in runt hundra tips efter att de gick ut med en bild på den möjliga gärningskvinnan till ett mord för 13 år sedan. Fantombilden togs fram från DNA på brottsplatsen.

650 kvinnor har topsats efter mordet på en kvinna i en sybutik i Göteborg. Trots det går den troliga gärningskvinnan med rosa byxor fortfarande fri efter 13 år.

– Utan den här fantombilden som vi gick ut med i förra veckan hade jag inte haft de här hundra tipsen framför mig på mitt skrivbord nu, säger kriminalkommissarie Peter Thylén. 

Kvinnan skulle stänga tygbutiken hon arbetade i en oktoberdag 2005, istället knivmördades hon i butiken strax efter klockan 18 på kvällen.

Utan resultat

Polisen har gått ut med signalement på kvinnan, som tros ha begått mordet, men utan resultat. I förra veckan gick polisen ut med en unik fantombild som tagits fram från DNA som den troliga gärningskvinnan lämnat efter sig på brottsplatsen. Nu har de fått in runt hundra tips.

”Leda till fler topsningar”

– Detta kommer leda till ännu fler topsningar. Självklart tipsar en del om kvinnor som redan topsats men här finns också många intressanta nya tips, säger Peter Thylén som menar att fantombilden lett till fler tips än förväntat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.