14-åringen tas nu omhand av sociala myndigheter. Misstänks ha huggit ihjäl 17-åring på HVB-hem. Foto: SVT

14-årig flicka misstänks för knivmord på HVB-hem

Uppdaterad
Publicerad

En 14-årig flicka misstänks ha mördat en 17-årig flicka på ett gemensamt HVB-hem i Trollhättan under onsdagen. Eftersom 14-åringen inte är straffmyndig lämnas hon över till sociala myndigheter.

– Vi har en hyfsad bild av vad som har hänt, säger Robert Beckard, åklagare.

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen larmades om ett bråk mellan två minderåriga flickor på ett HVB-hem i Trollhättan. En av flickorna, 17 år, fick föras till sjukhus och dog senare under onsdagskvällen av sina skador.

Under torsdagen meddelade åklagarmyndigheten att man utreder en 14-årig flicka för det misstänkta mordet.

– Vi har en 14-årig flicka som vi misstänker ha knivhuggit och dödat en 17-årig flicka, och de här flickorna har bott på samma boende, säger åklagare Robert Beckard till SVT Nyheter Väst.

Sammanlagda bilden

Man har under onsdagen och torsdagen hållit i flera förhör, berättar Robert Beckard – både med vittnen och med den misstänkta flickan.

Den sammanlagda bilden är att 14-åringen knivhögg 17-åringen flera gånger.

– Så mycket vågar jag säga att hon har dött av de här knivhuggen, säger Robert Beckard.

Så fortsätter han:

– Jag tänker inte i dag uttala mig om eventuella motiv eller mer detaljer om vad som hänt, bland annat för att vi har fler vittnesförhör att göra.

Lämnas till myndigheter

Robert Beckard berättar att utredningen av den misstänkta flickan inte är en vanlig förundersökning. Det på grund av flickans ringa ålder.

– Eftersom vi inte har någon straffmyndig person lämnas flickan över till sociala myndigheter för den vård och behandling hon behöver.

Utredningen kommer att tjäna som ett underlag för de sociala myndigheterna i behandlingen av flickan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.