Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommenderingschef Peter Sörstedt när träffade pressen om det omfattande sökarbete i Alingsås flera dagar efter 15-årige pojkens försvinnande. Foto: SVT

15-åring försvunnen i Alingsås – intensiv sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

Ett intensivt sökarbete pågår just nu i Alingsås efter att en 15-årige pojke anmälts försvunnen tidigare i veckan. Vid lunchtid på lördagen uppgav Aftonbladet att polisen gjort nya fynd gjorts i ett avspärrat område där sökinsatsen pågår, uppgifter som polisens kommenderingschef inte vill kommentera i nuläget.

15-årigen har varit försvunnen sedan måndagen den 2 oktober och under veckan har ett omfattande sökarbete inletts i jakt på pojken och eventuella spår.

Under fredagen skickades både räddningstjänst och kustbevakningen ut för att hjälpa polisen i sökandet. Ett område där pojken senast sågs spärrades då av och hundpatruller sökte av området samtidigt som kustbevakningen bistod med dykare i den närliggande ån.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

Under lördagen uppger polisen att sökarbetet forsätter.

Enligt Aftonbladet ska nya fynd ha gjorts i det aktuella sökområdet, som är i anslutning till Säveån nära E20 strax utanför centrala Alingsås. Tidningen uppger att polistekniker lämnat det området ”med en papperspåse med fynd”.

Polisens kommenderingschef i fallet, Peter Sörstedt, kunde vid lunchtid inte kommentera tidningens uppgifter för SVT.

Flera misstänkta

Två personer är i nuläget anhållna efter försvinnandet.

– En sitter misstänkt för människorov och en för skyddande av brottsling grovt brott, säger Ann Öberg på Åklagarmyndighetens presstjänst.

Tidigare har ytterligare två personer varit anhållna men släppts, en under fredagen och en under lördagen.

Åklagaren vill inte gå in på några detaljer kring ärendet, men berättar att högsta prioritet är att hitta pojken.

– Just nu handlar det om förhör med personer som vi misstänker kan ha viktiga uppgifter att lämna, säger Andreas Ekengren.

Är de misstänkta och 15-åringen bekanta med varandra?

– Det vill jag inte kommentera.

Pappan: ”Han är spårlöst borta”

SVT har varit i kontakt med 15-åringens pappa som berättar att sonen alltid brukar höra av sig och berätta var han befinner sig.

– Är det så att han är med vänner och hans mobil har dött så brukar han låna en mobil. Han hör alltid av sig, säger pappan.

Hör den försvunne pojkens pappa i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör pappan till den försvunne 15-åringen berätta: ”Bara att vänta”. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

Mer i ämnet