Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör pappan till den försvunne 15-åringen berätta: ”Bara att vänta”. Foto: SVT

Pappan till försvunnen 15-åring i Alingsås: ”Jag är tömd – på allt”

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke från Alingsås har varit försvunnen sedan i måndags kväll. Flera personer har anhållits misstänkta för människorov. Nu växer oron inom familjen.

– Jag hoppas att han andas, säger 15-åringens äldre bror.

Det var i måndags kväll som den 15-åriga pojken försvann i Alingsås. Polisen misstänker nu att han utsatts för människorov och under fredagen satt fyra personer frihetsberövade misstänkta för inblandning i ärendet. Om de misstänka har någon relation till 15-åringen vill polisen i nuläget inte gå in på.

När SVT träffar familjen är oron stor. De berättar att han vanligtvis är bra på att hålla kontakten och vet inte exakt vad han skulle ut och göra den aktuella kvällen.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

– Han hade pratat med sina kompisar innan och berättat att han skulle ut och träffa tre personer, säger familjen till SVT.

I klippet nedan berättar polisen vad man kan säga om fallet i nuläget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommenderingschef Peter Sörstedt när träffade pressen om det omfattande sökarbete i Alingsås flera dagar efter 15-årige pojkens försvinnande. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne 15-åringen i Alingsås

Mer i ämnet