Foto: Trafikkontoret

16 målvaktsbilar beslagtagna – ny insats i natt

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången i år slog polis och kommun till mot bilmålvaktsbilar. 16 bilar beslagtogs i de norra stadsdelarna i natt.

Natten till tisdagen slog polis och kommun till i en gemensam aktion mot så kallade bilmålvaktsbilar. 16 bilar forslades bort ifrån de norra stadsdelarna. Bilar hämtade i Hjällbo, Hammarkullen, Gårdsten och Lövgärdet. Det var andra gången som detta hände i år. Förra gången tog man 31 bilar i Bergsjön i mars.

– Den förra insatsen föll så väl ut att vi valde att göra en ny med polisen, säger Carina Abrahamsson, enhetschef parkering Trafikkontoret Göteborg.

Bilmålvakter

Fått mer plats

En av anledningarna var att man har fått plats att ställa de bortforslade bilarna.

För att få tillbaks bilarna måste ägarna första betala av sina skulder vilket bilmålvakterna nästan aldrig gör. Därefter säljs eller skrotas bilarna beroende på deras värde.

Polisens initiativ

Nattens insats skedde på initiativ från polisen.

– Det var polisen som initierade nattens insats, men vi är glada att kunna göra det. Det är vi som har resurser att forsla bort bilarna, säger Carina Abrahamsson.

Arbetet med problematiken kring bilmålvakter fortsätter.

– Nu i veckan skall vi upp till Stockholm och träffa Transportstyrelsen kring de här frågorna, säger Carina Abrahamsson, chef vid parkeringenheten vid Trafikkontoret i Göteborg.

LÄS MER: Trots ny lag – bilmålvakterna blir fler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilmålvakter

Mer i ämnet