Polisen kommer att stanna på platsen under natten som trygghetsåtgärd. Foto: TT

18-åring släpps på fri fot efter attacken mot synagogan

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som i förra veckan häktades på sannolika skäl misstänkt för att ligga bakom attacken med brandbomber mot synagogan i Göteborg släpps på fri fot.

På luciadagen häktades två män, en 21-åring och en 18-åring, på sannolika skäl misstänkta för grov mordbrand efter förra lördagens attack mot synagogan i Göteborg.

Men nu har den 18-årige mannen försatts på fri fot.

Brandattack mot synagogan

– Bevisningen mot honom har försvagats och det finns inte längre tillräckliga skäl för häktning, säger kammaråklagare Stina Lundqvist i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Två häktade misstänkta för brandattacken

18-åringen är fortfarande skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Jag vet inte mer än att åklagaren har hävt häktningsbeslutet och har ännu inte sett någon motivering till det, säger mannens advokat Peter Olsson till SVT Nyheter Väst.

De hade redan överklagat häktningsbeslutet till hovrätten.

– Vi har där anfört vissa saker som talade till hans fördel. Det gjorde vi i tingsrätten också men de häktade ju honom ändå. Nu har det uppenbarligen framkommit något nytt och det är vi jätteglada för, säger Peter Olsson.

21-åringen är fortsatt häktad på sannolika skäl misstänkt för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattack mot synagogan

Mer i ämnet