Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer har förts till sjukhus med allvarliga skador sedan de varit inblandade i en singelolycka utanför Uddevalla. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

A-traktorförare åtalas för olyckan utanför Uddevalla i somras

Uppdaterad
Publicerad

Tre ungdomar skadades i en svår olycka med en A-traktor utanför Uddevalla tidigare i somras. Nu åtalas den 18-åriga föraren för bland annat för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

Det var i början på juni under förra året som en A-traktor var med om en svår olycka på länsväg 161 vid Ekholma väster om Herrestad utanför Uddevalla. Nu åtalas föraren för olyckan, det var P4 Väst först med att rapportera om.

Den 18-åriga föraren körde fortare än 30 km/h och tappade kontrollen, vilket gjorde att de körde ner i diket och voltade.

En av passagerarna fick livshotande skador och fördes till Sahlgrenska sjukhuset med ambulanshelikopter. Därav åtalas den nu 18-åriga föraren för vållande till kroppskada. Den 18-åriga mannen åtalas även för olovlig körning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.