Lastbilstillverkaren AB Volvo räknar med att komma igång med produktionen i nästa vecka. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

AB Volvo startar produktionen igen nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka räknar lastbilstillverkaren AB Volvo med att återuppta produktionen, om än i liten och försiktig skala. Företaget börjar med fabrikerna i Skövde och Köping, som tillverkar motorer och växellådor.

Sedan flera veckor ligger produktionen i Sveriges största företag helt nere. Men under nästa vecka ska AB Volvo åter ha viss produktion igång, enligt Dagens Industri. Planen är att starta med en liten produktion av motorer och drivlinor vid fabrikerna i Skövde och Köping samt motsvarande produktion i Frankrike, säger Claes Eliasson, presschef på AB Volvo, till DI.

När produktionen av lastbilar och andra fordon åter kommer igång är fortfarande osäkert. Först måste företaget ha säkrat att underleverantörer och försörjningskedjor åter fungerar, och det i sin tur är beroende av om virussmittan har kunnat begränsas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet