Med hjälp av borrmaskin har 52 däck av åkeriets fordon blivit förstörda. Foto: Privat

Åkeri fick över 50 lastbilsdäck punkterade

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången på ett år har ett åkeri i Skara drabbats av omfattande skadegörelse. Denna gång punkterades 52 lastbilsdäck – med borrmaskin.

– Man blir ju både ledsen och orolig, vem är det som vill oss ont, säger Monica Jonsson, åkeriets ägare.

Det var Skövde Nyheter som var först med att rapportera om det drabbade åkeriet A.R.J Transport i Skara. För andra gången på ett år har någon eller några genomfört ett märkligt sabotage. Med hjälp av borrmaskin har 52 däck på åkeriets fordon blivit förstörda.

Ägarna är övertygade om att det är någon som vill företaget illa och menar att det är någon med kunskap som genomfört sabotaget.

– Det är någon som har ett agg mot oss och det känns riktat mot oss. Det fanns ju andra ekipage på området som de inte gått på, säger Monica Jonsson som tillsammans med sin man äger åkeriet.

”Känns obehagligt”

För ett år sedan utsattes åkeriet för ett liknade sabotage. Helgens skadegörelse upptäcktes av en chaufför i söndags morse. Då var däcken på tre lastbillssläp, två skåpbilar, en kranbil och en trailerdragare förstörda.

– De vet ju vad de gör, de har ju borrat med borrmaskin in i sidan på däcken. Skulle de borrat på tryckytan som man kör på så hade ju däcken exploderat. Det känns obehagligt , säger Monica Jonsson.

Har ni några tankar om vem gärningsmannen är?

– Tankarna går ju, men det känns ju inte som vi har några ovänner.

Sabotage slår hårt

Monica Jonsson berättar ett lastbilsdäck är värt cirka 4.000 kronor. Totalt handlar därför helgens skadegörelse på runt 200.000 kronor.

– Det här är ingen bransch med stora marginaler så det slår ju jättehårt mot oss. Vi får ju dyrare försäkringspremier och har fått ta in extra personal på jourtid. Vi hade körningar i dag som vi inte kunde utföra och det gör ju att även kunder blir drabbade, säger Monica Jonsson.

Enligt Skövde Nyheter ska polisen ha säkrat två olika fotavtryck i lera vid den tekniska undersökningen. Men ännu är ingen gripen.

För åkeriet kommer händelsen ge konsekvenser.

– Vi måste ju se över var vi ska parkera fordonen i fortsättning, de stod ju på inhängnat område men de har inte hjälpt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.