De har redan blivit ett sammansvetsat gäng och de flesta känner varandra sedan tidigare. Runt ett stort bord sätter de ihop skyddsvisir enligt löpande band-principen. Deras mål är att göra 1 500 skyddsvisir främst till vård- och omsorgspersonalen i Ale. De är halvvägs nu, men sannolikheten är troligen stor att de kommer få mer att göra. En lokal firma har ställt om sin produktion och tillverkar de delar som behövs till visiren.
Om era visir bidrar till att vårdpersonalen i Ale kommun inte blir sjuka av coronan, hur känns det?
– Det känns väldigt bra. Vi kan ju rädda liv och det är folk som kan dö om de inte får skyddsutrustning, säger Dino Hasanovic, volontär.
Växer som förebilder
De kommer när skolan är slut och arbetar utan betalning, men en och annan pizza blir det trots allt. Men målet är att hjälpa till och bli goda förebilder.
– Det hade inte varit fel, om man fått betalt men det är ingenting som jag kräver. Det känns bra att göra det här och det självklart något vi gör frivilligt, säger Dino Hasanovic.
– Vi har fått väldigt god respons, säger projektledaren Shkar Nawzad. Vi har en instagramsida där vi försöker visa för andra vad vi gör. Vi har kommit med i den lokala tidningen, och det är bara positiva reaktioner, även från skolan, när det annars kanske inte är så positiv feedback som går hem.. så är det väldigt positivt den här gången. Det växer de av, känner vi.
Vill motarbeta fördomar
Det är många som haft fördomar om oss, säger volontären Dino Hasanovic. Så det känns bra att vi kan ändra på den bilden så de får se en bättre sida av oss och vara bra förebilder för yngre. Det känns väldigt bra.
Om dom frågar om ni vill göra fler visir, kommer du att ställa upp då?
– Självklart! säger Mohamad Farhan, volontär. Självklart att vi ställer upp.