Foto: SVT

Alla kritiserade politiker avgår från Intraservice

Uppdaterad
Publicerad

Först avgick allianspolitikerna. Nu går socialdemokraterna och miljöpartiet samma väg. Fyra S-politiker och en miljöpartist avgår från nämnden från Intraservice.

Beslutet bekräftas av stadssekreterare Joakim Karlsson. De som lämnar nämnden för Intraservice är två ledamöter och två ersättare. Under dagen har tre allianspolitiker tidigare avgått efter Stadsrevisionens stenhårda kritik och besked om att inte rekommendera nämnden ansvarsfrihet.

Patrizia Flach var fram till idag ersättare i nämnden för Intraservice. Hon uppger att beslutet att lämna nämnden inte bara var hennes eget.

– Jag har blivit rekommenderad att lämna min post, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Vid 18-tiden meddelade även miljöpartiet att deras enda kvarvarande politiker i nämnden också lämnar sitt uppdrag.

Stadsrevisionens rekommendation om icke ansvarsfrihet gäller inte de de politiker som börjat på Intraservice i oktober eller senare. Därför väntas alla politiker som börjat i nämnden efter oktober att sitta kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet