Hade 70 olika vårdare i hemtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Allan Karlsson, Hisingsbacka, har haft 70 olika hemtjänstvårdare i sitt hem sen april i år.

84-åriga Allan Karlsson har problem att röra sig och behöver hjälp med att klara av vardagen hemma i huset i Hisingsbacka i Göteborg.

Hans 88-åriga fru Inga-Maj Karlsson hjälper till så gott hon kan men på morgonen och på kvällen behöver Allan hjälp att komma ur och i sängen.

– När jag såg att det kom många olika personer till oss så började jag att skriva ner namnen på dem, säger Inga-Maj Karlsson

Började räkna antalet vårdare

Sen hon började att räkna i april i år har de haft 70 olika vårdare från hemtjänsten hos sig.

– En del vet inte om att jag inte kan gå. De sätter blöjorna bakochfram och det är rena kaoset, säger Allan Karlsson

– Om det inte finns någon som kan hjälpa mig så vill jag ju komma till ett äldreboende där det är samma personer varje dag, säger Allan med gråten i halsen.  

– Jag tycker att vi äldre blir väldigt illa behandlade i dagens samhälle, säger Inga-Maj.

Chef lovar förändring

June Karlsson är enhetschef för hemtjänsten på Norra Hisingen, hon har idag haft ett möte med Allan och Inga-Maj Karlsson och lovat dem bättring:

– Vi har under en längre tid jobbat med det här problemet. Vi har kommit fram till att vi har haft för dålig planering och utifrån det så har vi nu upphandlat ett nytt planeringssystem som vi kommer att börja använda under hösten, säger June Karlsson.

– Vårdaren kommer i fortsättningen at bli knuten till ett team där det ingår ett visst antal vårdare, säger June Karlsson.

Vill du tycka till om vår rapportering, eller har du mer att berätta om äldrevården idag. Kontakta gärna oss. Du kan maila på vastnytt@svt.se eller besöka oss på Twitter och Facebook. På sociala medier samlar vi snacket under #gammalidag

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#gammalidag

Mer i ämnet