Ann-Sofie Hermansson (S) och Morgan Johansson (S) under dagens presskonferens. Foto: Regeringskansliet

Ann-Sofie Hermansson får nytt jobb

Uppdaterad
Publicerad

Hon var tidigare kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg, nu gör hon inom kort en nystart som statlig utredare.

– Det är ett viktigt uppdrag som jag tar mig an med tillförsikt, säger Ann-Sofie Hermansson (S) på en presskonferens.

Under torsdagseftermiddagen presenterade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) på en presskonferens på regeringskansliet Ann-Sofie Hermansson som framöver ska ansvara för den statliga utredningen.

Det handlar om hur kommuners brottsförebyggande arbete kan regleras i lagen då arbetet med förebyggande preventioner i olika kommuner kan se olika ut. Genom att satsa på brottsförebyggande arbete hoppas regeringen få bättre förutsättningar för brottsbekämpning.

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

– Det är inga lätta frågor, sa  Ann-Sofie Hermansson (S) under presskonferensen. Men jag ser fram emot arbetet för att stoppa rekryteringen av unga människor in på brottets bana, som har både ett stort mänskligt pris, men även ett ekonomiskt pris för kommuner och staten.

I oktober i år hade Hermansson en helt annan plan för sin karriär, då förnyade hon sitt lastbilskort och skulle söka jobb som lastbilschaufför.

Utredningen som Hermansson ska arbeta med ska vara klar i juni 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strid inom Socialdemokraterna i Göteborg

Mer i ämnet