Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Detta har vi fått in på två dagar” – följ med när Anneli Lillmaa i Uddevalla packar förnödenheter att skicka till Ukraina. Foto: SVT

Anneli hjälper ukrainska flyktingar – tycker att stödet är fortsatt högt

Publicerad

Uddevallabon Anneli Lillmaa har sedan två år tillbaka engagerat sig för att hjälpa ukrainska flyktingar. Hon tycker att det fortfarande finns ett högt stöd och engagemang bland lokalborna.

– Många hjälper till, säger hon när SVT träffar henne igen.

Anneli Lillmaa driver en lokal Facebookgrupp för att hjälpa ukrainare, bland annat med jobbmöjligheter. Men också genom att samla in och skicka förnödenheter till Ukraina.

Trots att flera hjälporganisationer ser en minskning av stöd till Ukraina, upplever Anneli Lillmaa att det finns ett starkt engagemang bland lokalborna.

Kriget i Ukraina

Sovsäckar, medicin och lakan till Ukraina

Hon berättar att hon under det senaste halvåret skickat cirka 100 lådor med bland annat sovsäckar, medicin, lakan och kläder till behövande Ukraina.

– På två dagar kommer det in så mycket så att vi kan packa fem till tio flyttlådor, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriget i Ukraina

Mer i ämnet