Nils Kaiser var den som utåt fick bära ansvaret för årets misslyckade skolplaceringar. Nu förändras organisationen, och Nils Kaiser får nytt uppdrag. Foto: SVT

Ansiktet utåt för havererade skolvalet omplaceras

Uppdaterad
Publicerad

Nils Kaiser var den som intervjuades flitigast under årets misslyckade skolval i Göteborg. Han hade som tf avdelningschef på grundskoleförvaltningens myndighetsavdelning ansvaret för haveriet, och nu står det klart att ansvaret tas ifrån honom.

Det är Göteborgs-Posten som avslöjar nyheten idag. Nils Kaiser hänvisar i samtal med tidningen till sin chef, grundskoledirektören Bengt Randén.

SVT Nyheter Väst har förgäves sökt Bengt Randén. Förvaltningens växel meddelar att han är ”borta tills vidare” och på hans mobil sägs att han inte är anträffbar. Men till GP säger han att hela arbetet kring skolvalet måste ses över.

– Ansvaret flyttas över och det är läge att Nils gör något annat nu.

Redan nu på måndag ersätts Nils Kaiser. Ansvaret för nästa års skolval flyttas till avdelningen för verksamhetstyrning och utveckling, och chefskapet för myndighetsavdelningen flyttas också dit, skriver GP.

Bengt Randén vill enligt GP inte säga om man varit missnöjd med hur Nils Kaiser hanterat årets skolval, men säger att förändringen är naturlig eftersom ansvaret för nästa års skolval operativt har flyttats i förvaltningen.

SVT Nyheter Väst har även förgäves sökt Nils Kaiser för en kommentar.

I klippet nedan berättar en av de drabbade föräldrarna om sitt missnöje med skolvalet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johanna Edqvist, förälder är kritisk till hur grundskoleförvaltningen i Göteborg hanterar överklagande av skolval. Foto: TT/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer