Avliden person hittad i Göta älv – polisen utreder mord

Uppdaterad
Publicerad

En död person hittades i Göta älv i Göteborg under fredagskvällen. Eftersom polisen inte kan utesluta att ett brott har begåtts har de inlett en förundersökning gällande misstänkt mord.

Larmet om att en person synts i vattnet inkom vid 18:20 på fredagen och därefter bekräftade räddningstjänsten Storgöteborg att de tagit upp en person ur vattnet. Polisens presstalesperson, Tommy Nyman, sa vid 19-tiden att det är en avliden person som hittats.

– Eftersom vi inte kan utesluta brott har vi inlett en förundersökning gällande misstänkt mord. Det gör vi för att kunna ta till alla åtgärder som krävs för att konstatera vad som hänt, säger han.

Okänd identitet

Polisen har i nuläget ingen identitet på personen. Personens kön är också okänt och hur länge kroppen befunnit sig i vattnet vet inte heller polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.