Axel Darvik (L) om polisanmälan: ”Har inte förtalat någon”

Uppdaterad
Publicerad

Axel Darvik (L) har polisanmälts av Römosseskolans styrelse för förtal. Själv menar skolkommunalrådet att han inte förtalat någon med sitt inlägg på sociala medier och välkomnar en eventuell polisutredning.

– Jag tänker inte låta mig skrämmas av det eller tystas ner, säger han.

Under tisdagens grundskolenämndsmöte i Göteborg kom besked från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet i frågan om Römosseskolan Man vill att pengar, som kommunen tidigare beslutat att stoppa under sex månader, ska betalas ut till Römosseskolan.

I ett inlägg i sociala medier skrev Axel Darvik (L), skolkommunalråd i Göteborg, bland annat att ”De rödgröna kastar sig på bankdosan för att betala ut mångmiljonbelopp till extremister och kriminella”.

Römosseskolans ledning reagerade starkt på formuleringen och anser att de pekas ut som kriminella. Därför har styrelsen valt att polisanmäla Axel Darvik för förtal.

– Om en polisutredning kan bidra till att klarlägga de ekonomiska strömmarna via Römosseskolan hälsar jag en sådan varmt välkommen, skriver Axel Darvik i en skriftlig kommentar till SVT.

Se Axel Darvik kommentara polisanmälan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.