Se när SVTs reporter försöker göra ett blomsterarrangemang. Foto: SVT

Bakom kulisserna på Gothenburg horse show

Publicerad

När SVT besökte Scandinavium hade dagens tävlingar i Gothenburg horse show ännu inte dragit igång. Vi passade därför på att besöka floristerna som arbetar med att tillverka alla blomsterarrangemang till tävlingen.

– Det ser ju väldigt trevligt ut på banorna när det finns växter och blommor runt hindren, säger Pia Edberg, en av personerna som arbetar med att tillverka växtarrangemangen.

Hon berättar att det är viktigt att sätta fast alla växter ordentligt med ståltråd så de inte lossnar. Det finns nämligen alltid en risk att ett hinder rivs ner över växterna eller att hästarna välter dem. Skulle olyckan ändå vara framme finns det däremot växter i reserv.

Tusentals växter

– Det blir tusentals snitt och tusentals växter. Vi börjar sju på morgonen och slutar vid sex, sju på kvällen, från i lördags till idag, tisdag, säger Pia Edberg.

Redan under tisdagseftermiddagen började de första tävlingarna och vid 14.00 samma dag skulle arrangemangen vara klara.

– Då ska allt vara klart och undanröjt så det blir en del jobb. Det är väldigt speciellt att göra ett så stort arrangemang. Det är roligt men jobbigt samtidigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.