Christer Holmgren (M) menar att det är olyckligt att en ny skola inte byggts. Foto: SVT

Politikern om skolan där elever blir sjuka: ”Olyckliga omständigheter”

Uppdaterad
Publicerad

Ett 40-tal elever på Åkeredsskolan har uppgett att de lider av bland annat astma och extrem trötthet.

– Det är olyckliga omständigheter för det finns egentligen beslut om att bygga en ny skola där, säger Christer Holmgren (M), ordförande i Lokalnämnden.

Starta klippet ovan för att höra honom berätta mer om varför skolan inte har ersatts med en ny.

Det var i höstas som elever på skolan började uppvisa sympton som huvudvärk, allergiska reaktioner, och astma, något som SVT Nyheter Väst tidigare rapporterat om. Fem elever på skolan har fått flytta från sina klassrum för att undervisas i nyare delar av skolan.

– Vår förvaltning gör allt som de kan för att komma tillrätta med de akuta problemen, säger Christer Holmgren (M).

Fem barn har fått byta lokaler

På en enkät rapporterade över 40 barn att de drabbats av bland annat hosta, sprängande huvudvärk och astma när de varit i skolan. Föräldrar har även rapporterat att barnen frisknar till över helgen när de är hemma. Hittills har fem barn fått byta lokaler och ha sin undervisning på annan plats på grund av, vad man tror, den dåliga innemiljön.

– Än så länge ser vi att lokalerna är fungerande som skolhus, men vi vill givetvis se över detta eftersom vi har barn som inte mår bra, säger Marie Berg på grundskoleförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.